Celebrem els 400 anys de la Canonització de Sant Felip Neri!

El 12 de març de 1622, a Roma, el papa Gregori XV va inscriure en el catàleg dels sants els noms de Sant Isidre, Sant Ignasi de Loiola, Sant Francesc Xavier, Santa Teresa de Jesús i l’estimat Sant Felip Neri. «Quatre espanyols i un sant» com deia la ciutadania de la ciutat eterna en aquell moment.

La canonització del fundador de l’Oratori va esdevenir un motiu d’alegria i de joia pels oratorians del moment i va culminar, en certa manera, aquella demanda, que des de la seva mort al 1595, molts havien demanat ja en vida del mateix Felip Neri.

Aquests dies l’Església i els Oratori de tot el món celebrem el 4rt centenari de l’elevació als altars del nostre pare. A Roma, el proper dia 12, el Sant Pare celebrarà l’Eucaristia amb representants de totes les comunitats seguidores dels 5 sants, entre els quals hi participarà el P. Prepòsit de Gràcia i Barcelona, el P. Ferran Colàs, com a Secretari de la Diputació Permanent.

A Gràcia ho celebrarem també! El mateix dissabte 12 a les 11.00h. celebrarem l’Eucaristia amb un record especial per Sant Felip Neri i a les 20.00h gaudirem del magnífic conert a càrrec de Tempus Trio interpretant obres de Haydn, Fontyn i Schubert.

Celebrem, doncs, amb la mateixa alegria que desprenia Sant Felip Neri el 4rt centenari de la seva canonització. A totes i tots: Moltes felicitats!