La Fadrinalla de Gràcia

La Fadrinalla de Gràcia és un grup de graciencs i gracienques, d’edats diverses, amants de les festes i tradicions de la nostra terra i compromesos amb la cultura popular catalana i de la Vila de Gràcia.

Tot recordant les antigues colles de fadrins que havien existit al pla de Barcelona, l’entitat ha estat impulsada per un grup de joves graciencs amb emptenta i amants de la cultura popular.

Així es recorda la nostra història i es fan honor als grups de nois i noies que es varen anar constituint i que organitzaven diverses tradicions de l’època i festes populars. Aquestes també servien per viure en comú aspectes de la vida i, indirectament, els portaven cap a la vida col·lectiva.

No creuen en els personalismes ja que és una enorme contradicció amb la cultura popular que és feta pel poble, per la gent, pels veïns i les veïnes… Precisament això és el que fa bonica la cultura popular: l’anonimat, la transmissió al llarg dels anys i les generacions, la suma d’esforços, la unió, els projectes comuns, la col·lectivitat,…

Al llarg de l’any, la Fadrinalla de Gràcia organitza diverses activitats entre les que es troben el Pessebre Monumental i Clàssic i l’Ou com balla, totes dues al claustre de l’Oratori de Gràcia.

Per més informació:


Festivitat del Corpus. Ou com balla

Pessebre Monumental