Ensemble Amoria: primer concert del 2022

Comencem l’any 2022 i comencem aquest diumenge 23 de gener a les 19h. amb un concert especial d’un encant extraordinari doncs tindrem ocasió d´escoltar apart d’en Vivaldi una  compositora, fins no fa gaire totalment desconeguda, Maria Teresa Agnesi, de la qual l’Ensemble Amoria ens descobrirà una de les seves obres.

El concert comptarà també amb d’altres peces de F.G. Lorca i Nicola Piovane, tot recorrent el Barroc, el Romanticisme i peces populars.

L’Ona, la Sitar i l’Estel de Foc tornen a Gràcia! Les Carteres Reials acamparan al nostre Oratori el proper 4 de gener a la tarda

La Covid-19 fa difícil que les Carteres Reials tornin a recòrrer els carrers de Gràcia el proper 4 de gener com ho han fet durant molts anys.

Però no patiu! El claustre de l’Oratori tornarà a ser el campament base de l’Ona, la Sitar i l’Estel de Foc per recollir totes les cartes amb els vostres desitjos per fer-les arribar a Ses Majestats els Reis d’Orient! Ens han confirmat que podran rebre a molts nens i nenes des de les 16h fins a les 20h i que recolliran moltes i moltes cartes!

El claustre tornarà a omplir-se màgia, emoció, alegria i nervis!!! Però……. si us heu portat malament, el Carbonilla us té preparat molt de carbó!!!

1885 – 2022 137 anys d’Oratori a Gràcia

Vora l’any 1880 el bisbe de Barcelona, el Dr. José de Urquinaona, animà als Pares de la Comunitat de Barcelona a ajudar a les 3 parròquies existents de Gràcia. Al capdavant d’aquest intens treball hi trobem el P. Salvador Oller i Vilamajó qui fou l’ànima i el cervell de la nova fundació atorgant un nou emplaçament amb la compra d’uns terrenys entre el carrer de l’Àngel (ara Montseny) i el carrer del Sol.

L’any 1881 el Papa Lleó XIII signà i beneí la construcció de la nova casa a Gràcia amb els mateixos privilegis que la de Barcelona. El 1883 es col·locà la primera pedra i començaren les obres que finalitzarien el 2 de gener de 1885 amb la benedicció de la casa i de l’església.

Enguany celebrem, doncs, el 137è aniversari d’aquesta benedicció i que l’Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia és obert a tots els que cerquen un refugi espiritual, religiós o cultural.

Si voleu saber més sobre la història de la nostra comunitat cliqueu al següent enllaç:
Història de l’Oratori de Gràcia

Claustre de l’Oratori abans del 1936

Arriba l’últim concert del 2021 amb MuOM

Tanquem aquest 2021 de la millor manera possible amb l’actuació del grup vocal MuOM que ens oferiran un nou viatge sonor el proper dijous 30 de desembre a les 20.00h.

«L’oient es submergeix completament en un autèntic bany de so, descrit sovint com una experiència transformadora, inoblidable i profunda. El caràcter contemplatiu de la seva música ens conviden a fer una pausa, a viatjar endins, a re-descobrir la nostra percepció subtil.»

Si voleu adquirir entrades ho podeu fer clicant al següent enllaç:

RESERVA D’ENTRADES MuOM

Bon i Sant Nadal!

Malgrat les restriccions sanitàries actuals, aquest 2021 hem pogut celebrar la Missa del Gall amb normalitat trobant-nos a les 19.30h.

La celebració va començar amb la pregària de les Vespres i va continuar amb l’entrada del Nen Jesús, l’Eucarístia i la posterior felicitació al claustre.

Celebració de la Penitencial. Dimarts 21 a les 19.30h.

L’Advent és un camí ple d’esperança en el que el destí sempre serà arribar a Betlem per celebrar el Nadal. El naixement del nou home. Però per arribar a Betlem cal posar-nos en marxa deixant enrere tot allò que ens impedeix caminar i seguir endavant, llençant tot allò que ens fan nosa i que fan el camí pesat i dur.

Aquest dimarts, a les 19.30h. celebrarem l’acte comunitari de la Penitència al nostre Oratori volent ser un pas cap al davant, demanant perdó i reconeixent els nostres errors. Amb pregària, i humilitat de cor, ens aproparem al Jesús infant i a la seva, la nostra, mare Maria, que ens ajudaran a ser testimonis fidels de la Bona Nova.

El Procurador General de l’Oratori visita les Congregacions de Barcelona i Gràcia

Els passats dies 2, 3 i 4 de desembre, el Procurador General dels Oratoris del món, el P. Michele Nicolis (de Verona), va visitar la comunitat de Gràcia i la comunitat veïna de Barcelona. En aquesta última va aprofitar per ser present a la inauguració de l’Orgue Barroc Montserrat Torrent acompanyant al Cardenal Arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella, al P. Ferran Colás, prepòsit de les dues comunitats, i al P. Antoni Serramona de la ciutat comtal.

L’arribada de l’Esperit del Nadal comença al nostre Oratori

L’Esperit del Nadal, una figura de la imatgeria festiva i popular de Barcelona, recorrerà demà els carrers de Gràcia acompanyat de la seva gran comparsa!

Començant la seva arribada al claustre del nostre Oratori farà el seu ball i innaugurarà novament el Pessebre Clàssic! Després visitarà el pessebre de playmobil de la Violeta de Gràcia i acabarà el seu recorregut al pessebre de la Fundació Festa Major de Gràcia a Can Musons.

Així doncs, a les 18.30h., teniu una cita amb nosaltres i gaudir de l’arribada de l’Esperit del Nadal!

Celebrem la Immaculada Concepció i beneïm el Pessebre Clàssic

El P. Ferran Colás, Pare Prepòsit de la Congregació de Gràcia, ha presidit aquest dimecres la celebració de la Immaculada Concepció, titular del nostre Oratori i patrona, també, del Centre Moral i Instructiu de Gràcia que, com ja és tradició, han compartit amb nosaltres aquesta festivitat.

Les dues comunitats, la de l’Oratori i la del Centre Moral, hem participat de l’Eucaristia i hem gaudit del concert posterior que la Coral Baluern i el cor infantil Cor9.

Un cop acabada la celebració es va convidar a tothom a participar a la benedicció del Pessebre Clàssic de l’Oratori compartint després una estona de convivència al claustre.