1885 – 2022 137 anys d’Oratori a Gràcia

Vora l’any 1880 el bisbe de Barcelona, el Dr. José de Urquinaona, animà als Pares de la Comunitat de Barcelona a ajudar a les 3 parròquies existents de Gràcia. Al capdavant d’aquest intens treball hi trobem el P. Salvador Oller i Vilamajó qui fou l’ànima i el cervell de la nova fundació atorgant un nou emplaçament amb la compra d’uns terrenys entre el carrer de l’Àngel (ara Montseny) i el carrer del Sol.

L’any 1881 el Papa Lleó XIII signà i beneí la construcció de la nova casa a Gràcia amb els mateixos privilegis que la de Barcelona. El 1883 es col·locà la primera pedra i començaren les obres que finalitzarien el 2 de gener de 1885 amb la benedicció de la casa i de l’església.

Enguany celebrem, doncs, el 137è aniversari d’aquesta benedicció i que l’Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia és obert a tots els que cerquen un refugi espiritual, religiós o cultural.

Si voleu saber més sobre la història de la nostra comunitat cliqueu al següent enllaç:
Història de l’Oratori de Gràcia

Claustre de l’Oratori abans del 1936