La tradició de les Neules arriba a Gràcia i a l’Oratori

El projecte de la Fadrinalla de Gràcia i de l’Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia amb tota la seva comunitat es basa en una antiga tradició catalana que es remunta a l’Edat Mitjana, conservant-se principalment a les Illes Balears i que poc a poc s’ha anat recuperant arreu de Catalunya. Així doncs, l’Oratori de Gràcia esdevindrà la segona església de Barcelona que organitzarà aquesta tradició nadalenca.

El guarniment penjarà davant del retaule que presideix l’altar major i s’obrirà, de forma simètrica, cap a les capelles laterals de Sant Felip Neri i el Sagrat Cor de Jesús, a banda i banda de l’altar.

En aquest primer any, la composició té vuit enfilalls, quatre a cada costat, i està formada per prop de cinc-centes neules blanques amb motius ben diversos, retallades artesanalment per un nombrós grup de voluntaris que van dels 15 anys el més jove als 89 la més gran.

La Neulada s’estendrà durant tot el cicle de Nadal, entre la nit de Nadal (24 de desembre) i la Candelera (2 de febrer).