Campanya per l’acabament de l’Orgue Montserrat Torrent a l’Oratori de Barcelona

Montserrat Torrent és una de les intèrprets d’orgue més destacables del nostre país. Les seves actuacions són un referen d’un alt nivell per la seva calidesa i musicalitat.

L’any 1967 inicià el projecte de recuperació de l’Orgue de l’Oratori de Sant Felip Neri de Barcelona amb sonoritat barroca i transmissió mecànica, comptant amb 49 registres i 3481 tubs distribuits en tres teclats de 56 notes (més 32 al pedal).

Malauradament, les circumstàncies de l’època no van propiciar la continuació del projecte i han passat més de 50 anys per recuperar-lo i omplir el gran buit del cor de l’església de l’Oratori de Barcelona. Així es convertirà en l’únic orgue barroc de gran format per poder interpretar solemnement les grans obres de repertoris de l’època.

A través de la Fundació Montserrat Torrent es vol acabar aquest gran projecte al que us animem a forma-ne part. Accedint a la pàgina web www.montserrattorrent.org trobareu tota la informació per conèixer de més aprop la figura de la Montserrat i els objectius de la Fundació, el projecte de l’orgue i com col·laborar-hi!

Entre tots fem possible la construcció de l’Orgue de l’Oratori de Sant Felip Neri de Barcelona!

Montserrat Torrent en un instant de la presentació de la Fundació. Clica a la imatge per accedir al video.