Notícies

L’Orgue de l’Oratori de Barcelona avança ràpidament
(4 d’abril de 2021)

El gran orgue barroc de gran format que omplirà el buit a Barcelona va prenent forma ràpidament. El projecte de l’organista Montserrat Torrent va començar l’any 1967 quan es va dur a terme la construcció del cos de cadireta, una consola provisional i dos cossos de pedal no operatius encara. Malauradament, les circumstàncies de l’època no van propiciar la continuació del projecte i l’orgue ha restat cinquanta anys en aquestes condicions.

La Fundació Montserrat Torrent continua tenint oberta la campanya per a realitzar donatius per aquesta construcció. Un orgue que es va construïnt gràcies a la col·laboració d’empreses i particulars. Si vols fer un donatiu podràs llegir com fer-ho mitjançant aquest enllaç: DONATIUS.


MONTSERRAT TORRENT PRESENTA ELS TREBALLS DE L’ORGUE DE L’ORATORI DE BARCELONA

Coincidint amb el seu 95è aniversari, demà dissabte a les 18h., Montserrat Torrent presentarà els treballs d’acabament de l’Orgue de l’Oratori de Sant Felip Neri de Barcelona i que es podrà seguir a través del canal de Youtube de La Vanguardia (clicant aquí).

Diversos mitjans de comunicació n’han fet ressò d’aquest gran treball que conclourà amb la construcció del gran orgue de sonoritat barroca. Amb el projecte de l’any 1967 és obra dels orgueners Gabriel Blancafort i Georges Lhôte sota l’assessorament musical de Montserrat Torrent.

Per tal d’aconseguir aquesta fita, la fundació amb el seu nom fa temps que va obrir la campanya a través del seu portal web on ens explica com fer les aportacions per fer realitzat aquest somni. Clicant a la imatge accedireu al web i també ho podeu fer a les adreces d’interès que podeu trobar al final de les nostres pàgines.

Notícia a La Vanguardia: https://www.lavanguardia.com/cultura/20210416/6884146/montserrat-torrent-organista-felip-neri-aniversario-concierto.html

Notícia a La Flamahttps://www.flama.info/modules.php?name=news&idnew=38528&back=1


DISPONIBLES ELS VIDEOS DELS CONCERTS ESPIRITUALS D’ORGUE.
(3 d’abril de 2021)

Fa poc menys d’una setmana acabaven els concerts espirituals d’orgue que, com ja és tradició, organitza l’Oratori de Sant Felip Neri de Barcelona. Ara, amb la creació del nou canal de Youtube de la comunitat, ja es poden gaudir les peces interpretades pr l’organista Bernat Bailbé i amb els comentaris del P. Antoni Serramona, C.O.

Per tal d’accedir al seu canal «Oratori Sant Felip Neri Barcelona» ho podeu fer clicant aquí.


CICLE DE CONCERTS ESPIRITUALS D’ORGUE.
(1 de març de 2021)

L’Oratori de Barcelona (Pl. de Sant Felip Neri) organitza un nou cicle de concerts espirituals d’orgue començant el Dimecres de Cendra i que continuarà tots els divendres de 2/4 de 8 de la tarda i que duraran 30 minuts. Aquests concerts d’orgue tenen el seu orígen l’any 2000 a l’Oratori de Sant Felip Neri de Barcelona dividint-se en tres cicles: els de primavera, els de tardor, i des de 2013 els de Quaresma i que enguany es podran escoltar peces de Bernardo Storace, J.S.Bach, Johann Krieger, Franz Liszt i Josef Labor entre d’altres.

Si esteu interesats en veure la programació cliqueu aquí.
Per a veure la programació i explicació del primer concert premeu aquí.